بازدید از مسیر ریلی راه‌آهن شمال خط پایان «ساری ۲۰۲۲»/ مسئولان اکو با قطار گردشگری عازم تهران شدند

بازدید از مسیر ریلی راه‌آهن شمال یکی از جاذبه‌های ثبت جهانی استان، آخرین برنامه در نظر گرفته شده برای مهمانان ویژه افتتاحیه رویداد «ساری ۲۰۲۲» بود که امروز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ با حضور سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی مازندران انجام شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، سفرای ۹ کشور عضو اکو و مدیران این سازمان همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی همراه با تعدادی از مسئولان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزارت امور خارجه به همراه خبرنگاران ۱۰ رسانه بین‌المللی پس از دو روز حضور در مازندران برای آغاز به کار رویداد بین‌المللی «ساری ۲۰۲۲» مازندران را با قطار گردشگری به مقصد تهران ترک کردند.

در این سفر ریلی که از ایستگاه راه‌آهن ساری آغاز شد، مهمانان افتتاحیه «ساری ۲۰۲۲» با حضور در قطار ویژه گردشگری علاوه بر بازدید از زیبایی‌هایی طول مسیر این محور در هنگام عبور، توقفی نیز در بعضی نقاط شاخص از جمله ایستگاه شیرگاه، پل کلانتری دوآب و ورسک داشتند.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو در بخشی از این سفر ریلی به خبرنگاران گفت: «سفر ما به مازندران امروز با این بازدید ریلی به پایان رسید و در پایان این سفر بیش از آن که بخواهم قلمرو استان مازندران را مطرح کنم مایلم به تمام مردم مازندران پیام دوستی و رفاقت کشورهای عضو اکو را منتقل کنم.»

خسرو ناظری اظهار کرد: «برای مردم مازندران آرزوی تحقق آمال و آرزوهای‌شان را دارم و امیدوارم مازندران با این همه مزیت‌ و زیبایی و دلپذیری‌اش یکی از مقاصد مهم گردشگری در منطقه اکو شود تا به‌واسطه رویداد «ساری ۲۰۲۲» شاهد افزایش تعداد گردشگران خارجی به‌ویژه از کشورهای عضو اکو در مازندران باشیم.»

مدیران اکو و سفرای کشورهای عضو این اتحادیه عصر دوشنبه ۱۹ اردیبهشت برای حضور در مراسم افتتاحیه «ساری ۲۰۲۲» وارد مازندران شدند و پس از اقامت در هتل بادله، صبح روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت با حضور آن‌ها و مسئولان ارشد استان و همچنین وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مراسم اعلام ساری به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو و افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری ۲۰۲۲» برگزار شد.

پس از مراسم افتتاحیه «ساری ۲۰۲۲» و اهدای گواهی برای این شهر به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو، دویست‌وشصت‌وچهارمین نشست شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو اکو در ساری برگزار شد و بعد از آن نشست تعاملی بین سرمایه‌گذاران با برخی مدیران و مسئولان استان از دیگر برنامه‌های افتتاحیه رویداد «ساری ۲۰۲۲» بود.

برگزاری شب‌های فرهنگی «ساری ۲۰۲۲» در بوستان ملل طی چهار شب ۱۹، ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با برپایی نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نیز از دیگر برنامه‌های افتتاحیه این رویداد بود که تدارک دیده شد. مهمانان افتتاحیه رویداد «ساری ۲۰۲۲» در یکی از شب‌ها مهمان این برنامه‌های گردشگری شبانه نیز شدند.

دومین روز حضور مدیران اکو و سفرای کشورهای عضو این اتحادیه با بازدید از برخی زیرساخت‌های مهم اقتصادی و بازرگانی مازندران گذشت. صبح روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت مهمانان افتتاحیه رویداد «ساری ۲۰۲۲» ابتدا از مجتمع کشاورزی دشت‌ناز به‌عنوان بزرگترین مجموعه کشاورزی ایران بازدید کردند و با برخی ظرفیت‌های این مجتمع به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های مناسب برای ایجاد روابط اقتصادی بین مازندران و کشورهای عضو اکو آشنا شدند.

بازدید از بندر امیرآباد و آشنایی با زیرساخت‌های این بندر به‌عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر برای مبادلات تجاری بین ایران و کشورهای عضو اکو و دیدار با مدیران این بندر نیز از دیگر برنامه‌های روز دوم مهمانان «ساری ۲۰۲۲» بود.

در پایان روز دوم سفر نیز استاندار مازندران در ضیافت شام پذیرای مهمانان «ساری ۲۰۲۲» شد. پایان این سفر سه روزه به منزله آغاز فرصت ۶ ماهه مازندران تا زمان برپایی اجلاس اصلی «ساری ۲۰۲۲» در مهر ۱۴۰۱ است.

پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به‌عنوان پایتخت

گردشگری اکو با عنوان رویداد «ساری‌ ۲۰۲۲» اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث‌فرهنگی و استانداری مازندران به میراث‌فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیئات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.

فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به‌منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به‌منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به‌منظور رشد گردشگری است.

انتهای پیام/

کد خبر 14010222957465

برچسب‌ها